Infographic : Het gebruik van e-coupons in Belgie

Heb je je wel eens afgevraagd hoe e-coupons gebruikt worden in België? Zoja, vind je deze unieke infographic van WDM wellicht zeer interessant. Ze gunt een snelle blik op de demografie van e-coupon gebruikers.

E-coupons zijn de digitale variant van de klassieke gedrukte bonnen. E-coupons zijn bonnen die je in de meeste gevallen zelf thuis kan afdrukken. E-coupons bevatten over het algemeen naast een barcode die de actie identificeert, ook een (langere) barcode die de gebruiker van de e-coupon identificeert. Op deze manier is het eenvoudig om het gebruik van de e-coupons te volgen en zo een totaalbeeld van het succes van de actie te krijgen.

Wat opvalt is dat vooral onze Franstalige landgenoten in de weer zijn met e-coupons, en dat de meest e-coupon gebruikers gemiddeld wat ouder zijn. En slechts 25% van de e-couponers is man. Ook de “redemption rate”, dat is het percentage van alle e-coupons dat wordt ingewisseld, ligt hoog bij 25%. Dit ligt bij normale gedrukte coupons maar rond 3%.

De uitgever van de infographic, WDM Belgium, is een technologisch innovatief bedrijf actief in professionele informatieverwerking gebruikmakend van de nieuwste technologieën. WDM zorgt ervoor dat bedrijven toegang krijgen tot accurate en betrouwbare informatie zodat ze betere business beslissingen kunnen nemen.